divendres, de gener 28, 2005

OVNI 2005

Només ens arriba allò que des de dalt volen que ens arribi. I és una pena, perquè la desinformació és una arma molt valuosa per controlar les masses. Mitges veritats, o directament mentides, tant se val, tot serveix per mantenir la població aïllada de la veritat. La ignorància i el desconeixement, són els principals aliats dels qui tenen el poder per mantenir les injustícies i els abusos de poder.

En aquest context de desinformació, se celebra a Barcelona la mostra de documentals sobre resistències anomenada OVNI. Dimecres vaig poder-hi anar. L'objectiu d'aquesta trobada és projectar vídeos que no tenen sortida en els mass media i que expliquen les realitats de països en els quals la població pateix injustícies. Arreu sorgeixen moviments de resistència que lluiten contra aitals injustícies, però aquests són silenciats i a Occident amb prou feines ens arriben ni els seus patiments ni la seva lluita diària per oposar-s'hi.

En l'actual societat de la informació, els mitjans de comunicació tenen un gran poder. Tenen a les seves mans la decisió de fer-se ressò dels esdeveniments que vulguin, i amb això, poden manipular les opinions de la gent.
A l'Estat espanyol ja es va veure en el tractament informatiu de l'11-M per part de TVE, o amb l'intent d'Aznar de fer creure als directors dels diversos diaris majoritaris de l'autoria d'ETA sobre l'atemptat de Madrid.
Igualment, un documental emès en l'OVNI sobre Veneçuela explicava el paper actiu i decisiu de les televisions privades en el cop d'estat de Pedro Carmona -auspiciat pels EUA- contra el govern legítim d'Hugo Chávez. Un vídeo imprescindible per conèixer la realitat de Veneçuela i de la revolució bolivariana de Chávez.

Des d'aquí permeteu-me recomanar-vos d'anar a passar una estona al CCCB abans de diumenge; l'OVNI projecta diversos documentals que fan arribar al públic injustícies silenciades i resistències contra l'ordre mundial sense ressò a Occident. Un diari visual, real i sincer. I sinó podeu anar-hi, properament seran consultables per internet els documents a la web http://www.desorg.org/

En definitiva, una necessària eina per lluitar contra el pensament únic; perquè el món no és d'un sol color, la realitat és una àmplia gamma formada de diversos matisos. I la nostra obligació és conèixer el que és i no el que volen que creguem que és.