dimecres, de gener 26, 2005

Quins pebrots

Ja només faltava això. En plena campanya de desinformació i propaganda a favor del "Tractat pel qual s'establix una Constitució per a Europa", surt el superministre català i hi posa cullerada. Desafortunat és poc, Montilla va comparar el vot que faran els seus companys en el Govern de Catalunya, amb el vot d'idèntic signe que emetran Haider, Le Pen o la filla de Mussolini. I es queda tan ample.
S'ha servit de la mateixa demagògia que en el seu moment el PP i la "Brunete" mediàtica van aplicar contra el seu partit pel cas Carod, relacionant Zapatero i ETA per mitjà de Maragall i Carod. Li sona la relació de que com que el PSC/PSOE pacta amb ERC, llavors el PSOE afavoreix el trencament d'Espanya... i hi està d'acord amb això Montilla?
Siguem seriosos. Però el preocupant del fet és que Montilla va haver de recórrer a un recurs demagògic perquè no disposa d'altres arguments que puguin convèncer a l'electorat. I menys al votant progressista. És com si per demanar el vot contrari es digués que amb el seu vot favorable, Montilla votarà el mateix que Zaplana o Berlusconi.
El govern estatal s'ha dedicat a vendre la constitució europea com si es tractés d'una tarifa de telefonia. S'ha servit de cares famoses en el marc d'una campanya de màrqueting. Anuncis en els quals es llegeixen els articles de decoració. I no s'ha propiciat un debat seriós i amb profunditat.
Ens trobem immersos en una allau de missatges que aquesta Constitució significa més democràcia. I això és faltar a la veritat. El poder estarà en mans de la Comissió i el BCE, que no són escollits per la ciutadania europea. Es dóna el poder al poder econòmic. I a més pretenen establir el lligam entre ser europeista i el "SÍ" a la Constitució, quan un "NO" també s'ha d'interpretar com un "NO a aquesta Constitució" però "SÍ a Europa".
I comentaris com el de Montilla només serveixen per enganyar el poble.. perdó! l'estat, que de pobles aquesta Constitució no en parla.
Malament anem, i poca raó es té, quan no queda més remei que recórrer a la demagògia.