dijous, de novembre 11, 2004

Distribució normal

En la societat actual, dóna la sensació que vivim en un món totalment dominat per una màquina de crear fotocòpies. Aquesta màquina s'anomena Estats Units d'Amèrica. ( o USA com a ells els agradaria que tothom els anomenés.)

En aquest punt, molts de vosaltres probablement penseu (pufff! Un altre escrit antinordamericà...), però m'agradaria puntualitzar que no vull fer una crítica negativa als Estats Units d'Amèrica (Tot i que podria fer-ho.), sinó que desitjo mostrar un fet que em sembla d'una importància relativament gran dins la nostra societat.

El cas és que fa uns anys (diga-li anys, diga-li dècades), dóna la sensació que tots els trets socioculturals que importem, els importem provinents de la mateixa direcció. Parlo evidentment de la innecessària necessitat que ens han creat des de l'altra banda de l'Atlàntic, de ser una còpia seva.
Avui en dia sembla que tothom ha d'anar vestit amb texans, portar la camisa amb el coll aixecat de l'estil Elvis Presley, o els pantalons caiguts, amb un jersei d'una marca esportiva, emulant al conegut Eminem. A més a més de la tendència en el vestir, s'imposa la cultura del "Fast Food", una bonica manera d'espatllar la nostra equilibrada alimentació mediterrània.
Per si fos poc, les pel·lícules provinents de Hollywood, siguin com siguin, romandran molt més temps en cartellera que qualsevol producció estrangera. Aquesta llista la podriem completar amb qualsevol altra faceta de les nostres vides.

Evidentment, al final, tots semblarem fotocòpies, perquè a més d'aprendre anglès, estudiar empresarials i consumir tot tipus de productes o tradicions importades dels nordamericans, oblidarem els nostres orígens, facilitant molt les coses als que duen la paella pel mànec, ja que un ramat dòcil i homogeni és molt fàcil de portar.

Està clar que finalment buscar dobles no resultarà tan complicat com ara...