dimarts, de novembre 30, 2004

Viatjar a Mónaco....o a Dominicana

Avui he recordat que abans d'ahir mentre mirava la televisió, vaig veure un anunci de República Dominicana, on s'anunciaven unes vacances a través de nosequina agència (Després consideren útil la publicitat...).

Potser no vaig recordar-ho degut a l'emprenyada que portava a sobre, però mentre encenia l'ordinador ( o el que és el mateix prement l'ON), m'ha vingut aquell moment al cap. Es tractava d'un anunci amb paisatges fantàstics, gent amb americanes i corbates, cotxes genials, camps de golf i fins i tot Casinos. Quan acabava l'anunci deia alguna cosa com "República Dominicana, conoce el verdadero Caribe."

Sort en vaig tenir que va especificar que es tractava de la República Dominicana i no de Mónaco, perquè m'ho hagués cregut. De fet, jo aquest estiu, juntament amb en Narcís i nou grans amics i amigues més, vam visitar la Dominicana a través de la ONG Setem. Gràcies al viatge vaig poder comprovar com la visió que ens donen els mitjans de comunicació sobre les diferents realitats, pot esdevenir molt esbiaixada.

Per a mi la Dominicana és un país verd, amb muntanyes, platges, i sobretot molta vida. La seva gent no és rica, ni condueix cotxes de luxe, ni juga al golf, però comparteixen tot allò que tenen. L'error més gran que hom pot cometre és de viatjar a aquest país per anar a un resort, on l'única cosa que coneixes és la piscina de l'hotel, i com a molt algun cambrer o cambrera.

Si em podeu imaginar enfadat per l'enorme dosis de publicitat al sofà, ara ja podeu imaginar-me amb una ràbia incontrolable, pensant en les mentides que ens fan empassar.